Doorlopend krediet afsluiten

Hoe kunt u het beste een lening afsluiten? En wat voor lening is dan de beste keuze? Waar sluit ik mijn lening af? Allemaal vragen die bij veel mensen vaak door het hoofd gaan als ze een lening of een krediet nodig hebben. En dat is zeer verstandig aangezien een goede keuze veel geld kan besparen en u voor onnodige fouten kan behoeden.

De plek waar u deze antwoorden het beste kunt vinden is natuurlijk bij een persoonlijk advies van een assurantie tussen persoon of bij een adviseur van de bank. Zij kunnen u precies vertellen wat u het beste kunt doen en welke lening u het beste kunt afsluiten. Echter om u vast op weg te helpen en u voor te bereiden op dit gesprek volgt hier enige informatie over leningen en kredieten in het algemeen.

Allereerst is het van belang om te weten waarvoor u het geld leent. Is het voor een vakantie, het inlossen van een andere lening, een boot, een nieuwe keuken, een uitbouw, een motor of bijvoorbeeld een auto? Als u een auto, motor of boot koopt dan kunt u deze ook verpanden aan de geldverstrekker (de bank) waar u het geld leent. Door het verpanden krijgt de geldverstrekker meer zekerheden en kan de bank u korting geven op de rente die u betaald aan hun.

Kiezen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Als u geld gaat lenen dan komt u ook voor de keuze te staan in welke vorm u het geld gaat lenen. In de basis zijn er twee leenvormen voor een krediet en lening. Dat is een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Met een doorlopend krediet kunt u geld lenen tot een vooraf maximum opname bedrag. U kunt bijvoorbeeld tot 10.000 euro geld opnemen van uw doorlopende krediet. U betaald alleen rente over het opgenomen bedrag. Wel kan het zijn dat u van het opgenomen bedrag of de maximale kredietsom een vast percentage betaald van een half, een hele of anderhalf procent. Zo lost u ook nog iets af op de lening. Dit is namelijk vaak het nadeel bij een doorlopend krediet.

U gaat een leningverplichting aan en lost hier bijna niet op af. En als u dit wel heeft gedaan dan is de verleiding groot om de lening weer op te nemen om andere zaken te kopen. Daarnaast betaald u een variabele rente die van maand tot maand kan verschillen. Als u pech heeft loopt de rente maand na maand op en betaald u steeds meer. En als u geluk heeft dan daalt de rente van het doorlopende krediet en betaald u steeds minder rente!

Een doorlopend krediet is het beste als u echt tijdelijk geld nodig heeft en een goede discipline om het doorlopende krediet toch af te lossen.