Doorlopend krediet en hypotheek

Als je een hypotheek af gaat sluiten dan wordt het huis gezien als het onderpand van de lening. Het is belangrijk dat je eens gaat ontdekken wat een doorlopend krediet met de hypotheek te maken kan hebben.

De hypotheek kan namelijk een doorlopend krediet zijn. Je sluit een hypotheek af voor langere tijd, zodat je een huis hebt om in te kunnen wonen. Dit is een kredietvorm waar je iedere maand aan gaat betalen. Je kunt dan iedere maand aflossen op je maandlasten, maar je kunt ook alleen de rente betalen.

Als je voor een doorlopend krediet kiest dan heb je geen zekerheid van de maandelijkse betalingen want de rente is variabel. De rente is vaak wel lager dan bij andere leningen, maar het nadeel is dan wel dat het variabel is, hierdoor weet jij niet wat je per maand moet betalen. Dit kan er voor zorgen dat je je twijfels hebt of dat je een doorlopend krediet moet afsluiten. Wat je dan per maand moet betalen als je kiest voor doorlopend krediet en hypotheek is afhankelijk van het deel dat je af gaat lossen en welk deel de rente is. De betalingen worden per maand opnieuw berekend omdat er gekeken wordt naar de rentestand.

Kies nu een doorlopend krediet en hypotheek

Je kunt nu kiezen voor een doorlopend krediet maar ben je er dan wel van bewust dat je iedere maand een ander bedrag moet betalen. Je weet van te voren niet hoeveel je moet betalen en ook niet hoelang je moet betalen. Dat komt omdat je niet weet wat de rente gaat doen. Als de rente naar beneden gaat dan is dat voor jou gunstig en kun je sneller aflossen, maar wanneer je iedere maand meer rente moet betalen ben je ook meer geld kwijt. Je moet er daarom rekening mee houden dat je nu per maand meer geld moet kunnen betalen wanneer de rente omhoog gaat.

Een doorlopend krediet en hypotheek kunnen goed samen gaan maar je moet dan wel weten waar je aan toe bent! Ontdek daarom nu wat jouw mogelijkheden zijn en bekijk ook op financieel vlak wat je mogelijkheden zijn. Als je dan duidelijk heb dat je iedere maand wat speling hebt dan is er niets aan de hand en kun je een doorlopend krediet afsluiten.