Geld lenen voor een auto, verstandig of niet?

Het is mogelijk een morele vraag of u wel of geen geld dient te lenen voor het kopen van een auto. Het is een feit dat het door vele mensen gebeurt.

Er zijn duizenden en duizenden mensen in Nederland die geld lenen om een auto te kopen. Of misschien een motor. Echter is het verstandig om hier ook een lening voor af te sluiten? Hier zijn verschillende antwoorden op. Ten eerste ligt het natuurlijk aan de specifieke situatie. Als u een baan heeft en hier dagelijks voor moet reizen of een baan waarvoor u naar de klanten toe moet, dan heeft u nou eenmaal een auto nodig. De meest ideale situatie is dat u dan een auto van de zaak krijgt: een lease auto! Dat zou perfect zijn. Echter niet alle werkgevers geven aan alle werknemers een auto van de zaak. Vaak kiezen zij ervoor om u een reiskostenvergoeding te geven.

Dus om op uw werk te komen bent u dan aangewezen op het openbaar vervoer of een eigen auto! En dat laatste is vaak een manier van reizen die sneller en comfortabeler is als met het openbaar vervoer. En als u dan te weinig spaargeld heeft dan is het wel lenen van geld om een auto te kopen vaak een noodzaak. Zonder auto geen werk. Zonder werk geen geld!

Een andere situatie kan natuurlijk zijn als u een auto lening aangaat puur en alleen om een luxere auto te kopen of een meer stoere auto. Simpelweg kan gesteld worden dat iedere auto u van A naar B zal brengen. Echter de ene auto ziet er net wat sportiever uit en geeft u een ander imago als de andere auto. Degelijkheid is niet altijd aantrekkelijk…. of wel?

En het geld lenen om een luxere of mooiere auto te kopen is een vaak minder verstandige keuze. Dit zal echter door velen worden betwist. Vele mensen zien een auto als een investering. Echter zoals u zult weten is het investeren in een auto de slechtste investering die u kunt doen.

Besluit u toch om welke reden dan ook om een auto lening af te sluiten bij een tussenpersoon of een bank of via het internet denk dan wel aan een goede autoverzekering hierbij. U kunt namelijk een goede deals afsluiten voor een doorlopend krediet, maar vervolgens dan een slechte deal voor een autoverzekering. Zo schiet u er nog niets mee op.
Wij kennen verschillende verhalen waarbij iemand een auto heeft gekocht met een auto lening en uit het oogpunt van kosten besparen alleen een WA verzekering heeft afgesloten. De minimale verzekering die wettelijk alles afdekt als u schade aanricht aan een ander. Bij deze verzekering wordt echte nooit de schade aan uw eigen auto vergoed. Dus uw auto kan total loss zijn en u krijgt nog geen dubbeltje van de verzekering.
Nadeel is dat u in die situatie wel een (hoge) auto lening heeft, maar geen auto meer. Hoe komt u nu op uw werk?
Het beste kunt u een allrisk auto verzekering afsluiten waarbij ook uw eigen kosten zijn gedekt bij een mogelijk ongeval.

Als u om welke reden dan ook een auto lening gaat afsluiten dan wensen wij dat u hierbij een verstandig besluit neemt en dit niet in een impuls beslist. Ook niet het aangaan van de lening omdat u een mooiere en luxere auto zag in de showroom van de autodealer. Bezint eer ge begint!

Succes bij uw auto zoektocht en het mogelijk afsluiten van een auto lening.