Kosten geld lenen zonder BKR

Kosten geld lenen zonder BKR

Wilt u geld lenen zonder BKR? Houd er dan rekening mee dat hier een aantal kosten aan verbonden zijn. De rente die u betaalt is over het algemeen een stuk lager dan een paar jaren terug, omdat de AFM de regels heeft aangescherpt. Dit heeft er onder andere toe geleid dat u nu aanvullende kosten dient te betalen, waarmee de kredietverstrekkers het risico dat ze lopen alsnog kunnen afdekken. U betaalt kosten voor het geld lenen zonder BKR, zodat u toch de mogelijkheid heeft om wat extra geld achter de hand te krijgen.

Rente betalen

Wilt u geld lenen zonder BKR? Houd er dan in ieder geval rekening mee dat u rente dient te betalen, over het bedrag dat u leent. Het gaat doorgaans om een paar procenten op jaarbasis. Dit betekent dat u bij een looptijd van 3 weken maximaal een paar euro betaalt over een bedrag tot bijvoorbeeld €500. Wat dat betreft hoeft u zich daar niet direct zorgen over te maken. De kosten van het geld lenen zonder BKR vallen wat betreft de rente behoorlijk mee, omdat de looptijd maar kort is en de bedragen niet hoog op kunnen lopen.

Borgstelling kopen

Daarnaast kunt u te maken krijgen met andere kosten voor het geld lenen zonder BKR. In een aantal gevallen bent u bijvoorbeeld verplicht om voor een borgstelling te zorgen. U kunt gebruik maken van een kennis of familielid, die borg zal staan voor het bedrag dat u leent. Kunt u het geleende geld niet meer terugbetalen? Dan zal de persoon die borg staat de kosten van u overnemen en ontvangt de verstrekker toch het geld. U kunt echter ook een borgstelling kopen. Op die manier komen er wat extra kosten kijken bij het geld lenen zonder BKR, op het moment dat u niemand kunt vinden die voor een borgstelling kan zorgen.

Te ontvangen bedrag

Houd er tenslotte rekening mee dat de kosten voor het geld lenen zonder BKR in een aantal gevallen verwerkt worden in het bedrag dat u op uw rekening ontvangt. Dit betekent dat u €500 kunt lenen, maar u bijvoorbeeld €480 op uw rekening ontvangt. Na de looptijd van een paar weken dient u wel het bedrag van €500 terug te betalen en betaalt u dus €20 aan kosten. Houd de kosten voor het geld lenen zonder BKR goed in de gaten en zorg er op die manier voor dat u weet waar u aan toe bent.